EMG James Hetfield JH Set Pro & Signature

Delovi / Oprema

EMG James Hetfield JH Set Pro & Signature

by EMG PICKUPS

James Hetfield predstavlja novi EMG signature Set na The Big 4

23. april 2011 na „The Big 4“ event-u u Indio California sa četiri najveća metal benda koji po prvi put zajedno sviraju u SAD je ušao u istoriju. Istog dana frontmen i osnivač Metallica-e James Hetfield predstavlja svoj novi EMG JH Set pred 60,000 metal fanova.

The JH Set je totalno nova dimenzija za EMG sa dizajnom koji je u potpunosti vođen zahtevima James Hetfield-a. Početkom 2009 godine James Hetfield je kontaktirao predsednika EMG pickups Rob Turner-a i postavio za njega izazov: da stvori set zapanjujućeg izgleda koji ima čistinu i oštrinu pasivnog magneta a da zadrži legendarni aktivni ton koji je oblikovao generacije.

Poseduje crne niklovane poklopce i EMG’s Solderless Installation System™ komponente. Set sadrži JH-N (neck) i JH-B (bridge) magnete. Oba magneta su pravljeni po magnetima koje je James koristio 30 godina, ali krajnji rezultat je bio sasvim drugačiji. JH-N ima individualne keramičke polove i namotaje koji imaju veće jezgro i viši su od 60-tice. To daje veći attack, jaču izlaznu snagu i punije tonove u neck poziciji. JH-B koristi isti tip jezgra ali ima čelične polove, za razliku od 81 koji ima bar magnete. Ovo proizvodi poznati oštar attack sa manjom induktancom i čistijim basovima.

Jeste u korpi
31.049,00din.
25.875,00 din.

Još malo fotografija...

  • screenshot

Video najbolje govori...